Art & Places: Shikumen in Old-Day Postcard Book, Shanghai

I like to buy painted postcards from places that I went to and during my recent trip to Shanghai, I found a gem; a book of painted postcards entitled Shikumen in Old-Day Shanghai, painted by Ye Xiong, Β a native of Chongming, Shanghai. Β I picked it up and paid instantly.

I am not familiar with Ye Xiong but I learned about him when I bought this postcard book. Ye Xiong is multiple award-winning artist and has attained The Best Work Award twice, National Book Award and Bing Xin Child Literature Book Award once each. He is currently the Vice President of Shanghai Painting and Calligraphy, Institute of Democratic League.

This book has a set of a dozen of postcards that feature beautiful paintings of Shikumen houses, one of the symbols of old-day Shanghai. The price is RMB18 and can be bought from Old Shanghai Market.

You may also like

51 Comments

  1. Good morning Emila! Alamak, next time kalau I go travel someplace awesome, I will post u a post card from there, like how I sent Nessa a post card from London and one from AMsterdam, for her postcard koleksi! πŸ™‚

          1. Boleh nak jumpa. cuma bulan ni dan bulan depan,
            agak busy dengan schedule. Bila nak pat jumpa kak emi ni..
            hehehe πŸ˜€

    1. Kak Emi sempat hantar masa di Italy sebab post office dia dekat dengan station bas. Di Korea, cari pejabat pos tak jumpa! Tanya budak-budak Korea, depa pun tak tahu di mana.

  2. Saya suka kumpul keychain, tapi ntah macam mana poskad pun ada banyak juga hehehe.. menarik juga k.em yer hantar poskad dari luar. Set ye! Nanti kita tukar2 πŸ˜‰

  3. I love this idea of posting a postcard to ourself! While I was in India, I tried to find some painted postcards. Tak ada! Pada hal dah google gambar poskad India sebelum pergi. Banyak yang cantik-cantik. (Or the bookstore guys couldn’t understand what I asked, lol)

  4. Saya pun. Suka sangat kumpul setem & poskad. So far dah ada beribu setem dari luar negara. Poskad terhad sebab hubby dah jarang outstation. Hu hu hu

  5. i love postcards too πŸ˜‰ klau travel mna2 sma ada dlm atau luar negeri, mesti bli poskad n pos untuk diri sendiri dan kawan2 yg punya minat yang sama πŸ™‚ pada sesiapa yang minat bleh kita tukar2 address…

  6. tak sangka ramai lagi peminat postcards πŸ™‚ i have quite a collection too. ramai kawan2 rasa pelik coz at this digital era, i still suka postcard.

    1. betul…kadang-kadang beli postcard kat kedai dalam kuantiti yang banyak..mesti kena interview oleh taukeh kedai…tanya kat kita ..beli banyak untuk jual ker..huhu..padahal kita nak guna jer..huhuh

  7. i do love collecting postcards too…
    but my preferences is not about who is the artist…
    i will buy the one that catch my eyes…

    n this is the reason why i was here… πŸ˜€
    hope u can make more malaysia postcards.. πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *