Ruins of St. Paul's Church

Ruins of St. Paul's Church

You may also like

7 Comments

  1. Ramai org bergambar kat sini. Pada hal nmpk mcm dinding besar je. Pendapat jgn marah ye.
    Tempat bersejarah kan..

    1. Ini UNESCO site ๐Ÿ™‚ famous kot tempat ni. Saya jarang dpt poskad dari Macau, tapi dah 3 kali dpt poskad Ruins of St. Paul’s Church sebab saya collect poskad yg ada UNESCO site ๐Ÿ˜‰ sebelum jadi ”ruin”, dulu church ni yg paling terbesar di Macau~

        1. Joanneezah… kebanyakan postcard collector dari postcrossing memang aim UNESCO site punya poskad ๐Ÿ˜‰

      1. ermmmm… rasanya akkk pun lum ada koleksi poskad dari Macau… tiba2 rsa nk check kotak… hahahaaa….

  2. Trip saya dulu ke Macau, satu hari sahaja, jauh juga berjalan nak sampai ke Ruin St Paul ni. Teksi tak nak pick up kami, maybe sebab tempat ni serabut sangat. Bergambar dan terus balik huhuhu

  3. Yup… UNESCO site, tempat pertama pilihan pelancong yang minat tempat bersejarah. Kesan runtuhan hanya tinggal ‘pintu masuk’ hadapan jer, macam A Famosa di Melaka…. pun sama, peninggalan Portugis ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *