Beat the stress with my Colourart Series

colourart

For the past few months, I have been working on this colouring book series and Alhamdulillah, all four of them are already published by Oyez!Books and now available for online purchase at oyezbookstore.com. You can also buy from Silverfish Books in Bangsar Village 2 but I am not too sure if they have stocks as these books are a favourite buy and fast-selling especially among adults.

Colouring books are now an escapism for those who want to beat stress. How is that? *Experts say colouring helps to calm the amygdala, the part of the brain that controls our emotions and senses. It may also provide a mental escape by transporting us back to the carefree days of childhood. When colouring, we activate different areas of our two cerebral hemispheres, says psychologist Gloria Martínez Ayala. “The action involves both logic, by which we color forms, and creativity, when mixing and matching colors. This incorporates the areas of the cerebral cortex involved in vision and fine motor skills [coordination necessary to make small, precise movements]. The relaxation that it provides lowers the activity of the amygdala, a basic part of our brain involved in controlling emotion that is affected by stress.”

*Source credit: http://www.huffingtonpost.com/2014/10/13/coloring-for-stress_n_5975832.html

Buy now from oyezbookstore.com. RM20 each. Make your purchase online, wait for the book to arrive at your doorstep and colour away.

While waiting, get the colouring tools ready. I recommend you buy a set of colour pencils because crayons are a bit bulky for the intricate details in these colouring books.

 

 

You may also like

27 Comments

  1. Hi, I just found out about your coloring books. Fantastic! I’m an avid colorist and thus far have been buying adult coloring books from the US. Yours are the first ones I found published by a local illustrator. I hope more will follow suit. I’m purchasing all four of your books and will make a review on my fanpage for colorists ????

  2. Dah tempah 2 buah buku colorart. Satu untuk dihadiahkan , dan satu untuk diri sendiri. rupanya boler bayar dengan Maybank2U 🙂 Tak sabar nak tunggu parcel sampai…huhu

    1. hari tu ada poskad jual kat FSK kan.. libby beli ke tak? saya terlepas peluang nak beli.. last minute tak dpt pegi. kalau awal2 tau, dah pesan org lain belikan >.<

  3. Eh, banyak jenis rupanya colouring book ni.. nak beli online, mcm tak boleh je.. nak pegi Bangsar pun susah juga.. hmm, dilema sungguh.. >.<

  4. Seronok kan?
    Libby dah mula mewarna?
    Saya mula-mula pakai kaler pensil stabilo, tapi tak best pula. Ingat nak beli staedtler pula la.

        1. best juga byk promosi akhir tahun ni.. hari tu saya borong pen sharpie byk2 kat Giant sbb murah drpd biasa.. pendek kata, mcm2 benda diborong bulan ni. sekarang dah nak pokai >.<

    1. how old is your son? that’s a good way to strengthen mother-child bonding 🙂
      (padahal takde pengalaman pun. pandai ckp je.. hihi)

        1. bagus tu.. saya rasa kalau saya ada anak nanti, saya tak bagi tablet kot sebab saya pun rimas tgk adik bongsu dgn anak saudara dok asyik ngadap tablet. tapi jenuhla nak mencipta pelbagai aktiviti bagi anak tak bosan >.<

      1. Tapi tak boleh la kaler buku kak em lagi…. hihi.
        Penah saya tengah mewarna buku colorart ni, dia warna kt buku lukisan saya lukiskan dinosaurs dan binatang lain, dia rebut buku dari saya nak kaler juga buku buku kak em…. oh stress mama sbb warna comot dan conteng2. Lepas tu tak bawa keluar lagi depan dia….

        1. hihi.. klako.. Rizq pun nak tumpang sekaki warna buku kak Em 😀 jane kena lukis cantik2 mcm kak Em la, baru dia tak rebut kot.. lol. saya pun silap2 blh bertukar jadi hulk kalau buku kak Em kena conteng >.<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *