Renewed

Renewed

The bird sings
ethereal song
β€”hearts renewed.
-Em, 160115.

You may also like

42 Comments

        1. mungkin dia meneruskan minat (hati dia) pada benda yang dia suka semula selepas 1 tempoh rehat? hihi dalam gambar ni minat pada burung la…

          atau pun

          hati dia dah dapat kekuatan baru? hihi.

          1. mungkin nyanyian burung yg merdu membuat hati yg kelam menjadi jernih.. hehe.. mcm2 la kita punya andaian ni.. entah mana satu la yg betul.. >.<

  1. Google renew meaning:

    renew
    r??nju?/Submit
    verb
    past tense: renewed; past participle: renewed
    1.
    resume (an activity) after an interruption.
    “the parents renewed their campaign to save the school”
    synonyms: resume, return to, pick up again, take up again, come back to, reopen, begin again, start again, restart, recommence; More
    re-establish (a relationship).
    “he had renewed an acquaintance with MacAlister”
    repeat (a statement).
    “detectives renewed their appeal for witnesses to contact them”
    synonyms: reaffirm, reassert, confirm; More

    2.
    give fresh life or strength to.
    “she would face the future with renewed determination”
    synonyms: revive, regenerate, revitalize, reinvigorate, restore, breathe new life into, resurrect, resuscitate, awaken, wake up, rejuvenate, stimulate; archaicrenovate
    “she needed something to renew her interest in life”
    extend the period of validity of (a licence, subscription, contract, etc.).
    “her c

  2. Semua orang pun sibuk bulan ni kan… tapi kalau sibuk macam mana pun mesti nak singgah juga blog K.Em… jenguk je pun tak pa. Tuan rumah pun lagilah sibuknya… πŸ˜€

      1. saya dah selsema, batuk dan sakit tekak seminggu lebih.. mkn limau byk sgt agaknya.. lambat pulak nak baik.. cuaca panas pun tak membantu nak memulihkan kesihatan diri >.<

        1. Ehhh… sama lah kita! Saya pun bersisa lagi batuk ni… dah 2 minggu dah. Sebelum ni tengah tidur pun terjaga sebab batuk (~__~)… hari ni rasa ok sikit la..

          1. saya mula2 sakit tekak sebab terlekat tulang ikan masa makan nasi dagang… hehehe…
            balik kampung… ada family day.. buat kat pantai… campur panas… campur jaga 2 orang anak saudara yang selsema…
            tibe2 elok2 makan nasi dagang mengadap pantai… terlekat tulang… potong stim betul..
            terus hilang selera nak tapau makanan lain..

            1. amboi, panjangnya cerita jaja.. rasa nak gelak pun ada.. hehe.. bkn main lagi mkn nasi dagang tepi pantai ye.. hmm, skrg mmg musim org sakit kot.. saya pun minggu lepas tiap hari tak cukup tidur.. sebab hidung tersumbat dan batuk.. tak senang nak tidur. minggu ni dah ok sikit, alhamdulillah.. harap kwn2 semua cpt sembuh la hendaknya..

                1. saya tak suka bau minyak cap kapak.. rasa sakit kepala dgn bau tu.. hmm, sebenarnya apa2 bau minyak pun tak suka except baby oil or apa2 minyak yg wangi.. hihi..

  3. Gambar hitam putih…memang membawa maksud yang berlainan…..cara burung merpati dipandang ..pun macam ada yang tersirat…apalar adik ini tengah pikir…

  4. Masa kecik2 dulu… kalau main kat tempat yang ada bunga raya, mesti petik satu dan selit kat celah rambut… hihihii… ^_^

    1. aww.. so cuteee <3 wah, blh ingat lagi ye.. saya dulu kecil2 yg ingat suka petik bunga juga tapi pastu tak pasti buat apa. main masak2 kot.. hihi..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *