Cover illustration for Gaya Travel 9.4

Recently did this front cover illustration for the upcoming Gaya Travel 9.4 issue.

Been doing vector because it’s hard to change and move elements around if I do it traditionally using watercolour.

covergaya94small

You may also like

108 Comments

                    1. amboi jaja.. muhasabah menginsafi dosa ke apa ni? serius je bunyinya..
                      kalau tak berkesan, kena lanjutkan tempoh muhasabah la kot.. hehe..

                    2. erk, sejak bila muhasabah kena pakai duit byk tu pulak.. o.O saya pun tgh pokai ni jaja.. kalau 10sen blh la bagi 😛

                    3. ok, saya sponsor 10 sen setiap sorg.. haha.. nak dptkan 10k kena tunggu durian runtuh kot.. eh, betul ke jane nak ikut pegi hatyai ni.. mcm x percaya pulak.. nanti ye kita plan betul2 hujung tahun ke.. ^_^

                    4. nak g ramai2 baru seronok dan selamat… hihi.
                      saya tak penah g hatyai. g chiang mai penah la… lg pun by flight tak sama dgn train… mcm seronok, tu nak buat gak….
                      saya dekat je kalau nak naik train dari taiping….

                    5. yay! ramai nak ikut! 😀 kalau jaja blh pegi sama, lagi senang sbb dah ada pengalaman. blh la jadi tour guide kan.. hehe..

    1. ye jaja.. cover yg colourful dan ceria 😀
      saya mcm biasa, sihat alhamdulillah.
      jaja sihat ke? lama beno menyepi 😉
      harap2 kad raya saya dah sampai la ye kat jaja..

        1. itula.. saya hantar kad raya 2-3 hari sebelum raya.. jadi lambat la sampai agaknya.. jgn sampai hilang di tgh jalan sudah.. jaja punya belum sampai jugak.. mungkin esok lusa kot.. hehe.. be positive 😉

          1. hehehe.. semua saya hantar tapi last minute raya…. adalah tu bermusafir di mana-mana.. nanti sampailah kot..
            save the best for the last.. hehehehe..

            1. oh, save the best for the last ye.. ni yg tak sabar nak dapat kad raya best tu.. hihi.. kalau tak best, siap la jaja.. (just joking :P)

              1. Alamak, habislah saya.. hehehe…
                kad raya saya buat biasa2 je…
                semua sama kecuali yang imaisha je lain sikit sebab kad yang mula2 buat kena air… 🙂

                  1. haha.. lawak pula.. mcm mana blh kena air tu? jaja nangis ke? huhu..
                    nasib saya baik sikit la kot Syuq sbb dpt yg lain dari org lain 😀

                    1. asalnya mula2 tanggalkan cover asal dekat kotak tu je… saya kan guna kotak2 lama.. hehehe
                      tapi tersalah rendam lama sangat, so kotak tu dah terbukak jadi 3 layer… so, saya amik layer tengah je lah…, so jadinya, kad imaisha yang bertekstur gitu..

        1. eh, kad raya jaja dah sampai hari jumaat.. lupa pulak nak bagitau.. terima kasih 🙂
          comel karakter kat dlm tu.. 7 pelangi ye? mcm sesuai je.. I’m the yellow one 😉

                1. Berbakat la sangat…
                  Tak reti la promote barang. Beruntungnya orang yang pandai buat promosi, mesti maju berniaga kan.. bila maju, duit pun banyak…

                  Haiiiii.. mode berangan pulak.

                  1. saya pun jenis segan lagi pemalu.. mmg nak promote2 brg ni not my thing la.. mau tebal muka berinci-inci kalau kena promote brg.. mcm mana la nak menambah pendapatan melalui perniagaan.. padahal itulah sumber paling mudah nak menjana keuntungan..

                    1. Sama la kita Imaisha. Saya pun terfikir benda yang sama… seronok tengok orang promote sana promote sini dan dapat jana pendapatan juga.. tapi saya tak boleh la nak buat. Tak kena jiwa. Kekadang rasa rugi juga.

                    2. dulu penah kerja promoter kat the store (masa tunggu result SPM). tapi keja seminggu je… sbb tak reti la nak layan pelanggan… last2 keja kilang je… senang. hihi

                    3. tula.. saya pun kurang sikit minat kerja yg kena byk deal dgn org. maklum la, byk org byk ragam. mcm2 kerenah.. kena yg baik takpe, yg byk songeh mmg blh buat sakit jiwa.. pernah kerja promoter jgk kat kedai speck dlm 2 bulan.. rasa mcm 2 thn je kerja =_=

                    4. ha tu la kan… ada pelanggan suka org layan mcm ratu, ada yg nak belek2 barang dulu tak suka kita ikut je. kena pandai tekel hati pelanggan tu yg saya tak reti… lagi la nak pujuk suh beli… owh.. memang tak la…

                    5. betul tu.. rasa mcm kena jadi hipokrit pulak bila jadi promoter.. kena senyum je dan mulut manis walaupun perangai org kadang2 buat kita rasa buang masa je nak layan.. =_=

            1. ye, byk lagi tempat tak pegi walaupun dalam Malaysia.. luar negara apetah lagi.. harap2 dpt juga jejakkan kaki suatu hari nanti 🙂

                1. luar negara kalau ada promosi masa MATTA Fair ke, blh juga dpt murah. saya target at least dpt la lawat negara jiran mcm Thailand, Indonesia dan Brunei 🙂

                    1. cuba la pegi jane. ada MATTA Fair 5-7 Sept nanti kat PWTC. tapi kena warning awal2 la kalau weekend mmg sesak yg amat. tak berapa sesuai nak bawa budak kecil.

      1. Betul tu Imaisha… letih juga berlumba-lumba ni..
        Kena banyakkan usaha nampaknya.

        Antara usaha yang boleh dilakukan: Minta Jaja sambung bertapa…. *tidur laaaa, tidur laaaaa

        hehehehehe

        1. haha.. mcm tak mungkin je jaja nak ikut cadangan Syuq tu 😛 org dah puas bertapa.. kita jela yg kena teruskan usaha.. tambah komen byk2 sementara byk masa.. ^_^

            1. hehee… kena tengok keadaanlah…
              tapi kalau nak kejar ni mesti penat…
              kak em belum announce kan giveaway untuk bulan ni..
              hopefully GA untuk top 3, boleh saya panjat slow2 jadi no. 3

                1. mungkin minggu depan kot baru kak Em announce hadiah GA bln ni 🙂
                  minggu ni byk pula post baru ye.. nampaknya mood writing dah dtg ^_^

                    1. hehe.. awal lagi jane.. kira warm-up je ni.. tunggu la dah announce GA nanti.. tau2 muncul org baru pulak.. lagi lenguh tangan nak mengomen nanti.. 😉

                    2. Haha.. yahoo kalau dah menang la 😛 harap jela tak ada kejutan yg tak diingini di akhir bulan.. hihi..

        1. hihi.. mana tau jadi kenyataan kan 😉 tak nak la jadi mcm angan2 mat jenin.. skrg dah mula berjimat cermat.. hopefully cepat la dreams come true ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *