Pray For Gaza #prayforgaza

Made this painting with the intention to donate 60% of the sale to charity of my choice for Gaza. I think I will go for VPM. Please pray for the safety of people in Gaza and pray hard for the bombings to end.

Title: Pray For Gaza
Medium: Mixed Media on canvas panel
Size: 12″ x 12″
SOLD!

(E-mail me at emilayusof@gmail.com if you are interested in purchasing the painting.)

PFG

Food_Basket_2014_ePoster_final

Let’s donate! Other than VPM, you can also donate to Unicef MalaysiaΒ and Islamic Relief Malaysia.

You may also like

82 Comments

  1. i love this artwork kak emi. touched by your sense of humanity to donate 60% to vpm too. all the best in selling this artwork in the meantime. i wish i can donate some too…

  2. oh by the way! i have received the green bind book last sunday when i finally returning home. the book is so adorable and i love the postcards too! thank you so much for being generous, kak emi. i am happy to the max!!

  3. sedihnya tengok lukisan ni :'( rasa nak nangis sekali.. bulan puasa yg penuh teruji di bumi Palestin.. kita di sini hanya teruji dgn lapar dan dahaga.. mereka di sana diuji dengan hilangnya keluarga dan malahan nyawa.. may Allah save them from zionists’ cruelty~

      1. yela.. bila tgk apa yg jadi kat Gaza, insaf dibuatnya.. kita ni dugaan kecil pun nampak mcm besar je.. huhuhu..

  4. Semoga dimurahkan lagi rezeki pada yg mmbeli lukisan ni sambil menderma… doa dipanjangkn buat kak emi juga… semoga tidak putus idea untuk menghasilkan karya yang menarik πŸ˜‰

  5. Kawan-kawan semua,
    Saya baru pos kad raya. Selamat Hari Raya!!!

    Zura, lepas raya nanti saya nak pos sekali lagi kat Zura sebab sekarang koleksi sampul raya belum banyak (^_^)

  6. Salam minggu terakhir Ramadan kawan-kawan.

    Sedih dengan nasib pesawat MH17, sedih dengan nasib penduduk bumi Palestin.
    Semoga hikmah yang besar di sebalik apa yang ditakdirkan ini.

    Hari ni saya ceria menerima kad raya kiriman Glory Jane dan Alia!!!
    Glory Jane, seronok tengok gambar keluarga bahagia jadi kad raya (^_^) Pipi Rizq tu bulat, cam nak cubit-cubit jaa.. Terima kasih Glory, Jane!

    Alia, cantiknya hasil kerja tangan Alia! Cantik sangat!! Rasa malu pula sebab hantar kad biasa saja pada Alia. Terima kasih Alia!

    1. Yup,salam minggu akhir ramadhan. Ramadhan dah nak tinggalkan kita. Tak lama lagi syawal..

      Hah,kak Syuq dah dapat? Heheheh,sama-sama kak Syuq. Biasa-biasa je. Masih belajar. Gembira saya kak Syuq suka. Asalkan kak Syuq gembira. Saya pun seronok kalau kak Syuq gembira. Terima kasih untuk kad raya yang kak Syuq bagi. Saya tak kisah pun rupa dia macam mana. Janji akak ikhlas. Terima kasih untuk kad raya yang akak bagi! Saya happy πŸ˜€

      Semalam kad kak Syuq dengan kak Glory Jane sampai.
      Excited benau tengok dekat peti surat ada 2 kad raya untuk saya. Terima kasih kak Glory Jane untuk kad raya yang ada gambar family akak tu :). Comel anak akak… Hihihi geram tengok pipi dia. Terima kasih kak Glory Jane πŸ™‚

        1. tu la kan.. kenal tak lama tapi rasa dah mesra πŸ˜€
          bersyukur menemui kwn2 di sini. ukhuwwah fillah abadan abada!~

    2. Salam di penghujung Ramadhan~

      Saya pun dah terima banyak kad raya dari kwn2 semua πŸ™‚ mula2 dapat daripada Alia dan Hazura. Kad raya Alia serius cantik! Terpesona melihatnya dan terhibur juga membaca ucapan yg panjang berjela πŸ˜‰ Poskad raya Hazura comel je dgn tulisan berwarna-warni dan dihiasi ‘washi tape’ πŸ™‚
      Kemudian, dpt kad raya dari Syuq dan Izan. Terima kasih Syuq bagi dua sampul duit raya yg penuh ceria πŸ˜€ Gembira juga bila dapat kad raya istimewa dari Izan yg memaparkan gambar keluarga πŸ™‚ Teringat dulu pernah hantar kad raya dengan gambar satu keluarga. So sweet <3

      1. Ok, komen mcm panjang sangat. So, sambung lagi kat sini..
        Kad raya daripada saya insyaAllah akan dipos esok. Maaf sbb lambat ye kwn2 dan adik2. Bkn apa, baru dpt tukar duit raya hari ni (tupun dpt byk duit lama je..) Siapa yg layak akan dpt sekali dgn kad raya πŸ˜‰ Siapa yg saya dah janji nak bagi ‘something’ tu, akan dpt sekali dgn kad raya. Harapnya kad2 tersebut sempat sampai sebelum raya dan menceriakan hari2 kalian semua ^__^

        1. Heheheh,kak Imaisha dah dapat? Alhamdulillah sampai pun. Takut saya kalau-kalau ada kad yang tak sampai. Ish,mintak-mintak semua dapat.

          Saya gembira kalau akak gembira. Seronok saya,bila tahu ada orang gembira dengan hasil kerja saya yang biasa-biasa tu. Saya pun masih belajar nak perbaiki lagi. Saya takut juga kalau ada yang tak suka. Heheheh. Harap tak kisah lah dengan ayat ucapan panjang-panjang. Saya dah terbiasa. Heheheh. Saya tak tahu nak tulis apa.

          Tak sabar saya tunggu kad-kad raya yang lain… Excited pulak πŸ˜€

          1. Ya, kad raya Alia paling awal dapat dan paling besar jgk setakat ni πŸ˜€ mmg leave a great impression tau <3 suka sangat2 tengok! sorry baru sekarang bagitau padahal akak dah dapat awal minggu lepas kot.

            haa.. mcm tu ckp hasil kerja biasa-biasa -_-" dah hampir mcm kak Emila dah.. eh, jgn risau. akak paling suka baca tulisan panjang2 sbb akak pun suka tulis panjang2 jgk. haha.. yela, harapnya kad2 raya yg akan dihantar esok pun selamat tiba pada semua penerima sbb nak attach brg lain jgk. Risau pula kalau tak sampai.. tapi pasrah jela. nak hantar by hand, tak terdaya pula..

            1. Heheheh,awal pulak sampai. Tak sangka,sebab memang saya nak kad-kad semua sampai before raya. Heheheheh,saya gembira bila akak suka. Terharu saya. Seronok bila ada orang suka hasil saya. Saya tak sabar nak tunggu kad akak sampai. Saya tak sabar nak tunggu semua kad sampai rumah.

              Akan ku nanti-nantikan kehadiranmu wahai pakcik posmen.

              1. hehe.. dah dpt juga akhirnya πŸ˜€
                you are welcome! tu jela yg termampu nak bagi..
                akak pun dah dpt poskad Shakira before raya lagi..
                mmg cantik! terima kasih banyak ya ^__^

                1. eh, lupa nak jawab salam.. waalaikumussalam..
                  nama pun salah eja sikit.. hihi, sorry..
                  masih ngantuk lagi kot pagi2 ni..

      2. Harap Imaisha suka… tu jer paling kreatif saya mampu buat….. hihihii… harap kwn2 lain terima seadanya….

        1. Hazura, saya suka je dgn poskad raya tu. yg penting usaha dan ikhlas memberi πŸ™‚ tapi mcm lawak pula ada sticker air mail padahal rasanya ikut jln darat je. hihi..

          1. Imaisha…. smua poskad2 sy x kira dlm/luar ngri… smua sy bedal tmpl sticker airmail tu… maklumlaa, bila mntk kt post opis kl, sbeban dia bg… hamik ko… so tepek2 jer, tp sygnya sticker airmail kita x se’cute’ ngra lain… mcm skema jer… hahahah πŸ˜€

            1. laa, ye ke.. saya kalau minta kat pos ofis area dkt2 rumah ni, dpt 1-2 je. segan pulak nak minta lebih. so, siapa yg bertuah je dpt sticker air mail kat poskad sbb saya terlebih rajin sgt hantar poskad. cpt je habis sticker. malas nak pegi pejabat pos selalu sbb org sokmo ramai je. hehe, skema ke? saya pandang sekali lalu je sticker air mail. kalau setem, mmg belek sepuas hati πŸ˜‰

        1. it’s okay farahana πŸ™‚ mungkin lepas ni ada projek tukar2 benda lain pulak. hari tu ada juga rancangan nak tukar2 buku masa international book giving day bln feb nanti. harap2 menjadi mcm projek kad raya ni ^__^

      1. yela.. bulan puasa ni, byk betul tragedi yg tak disangka-sangka πŸ™
        tapi, pasti ada hikmah dan moga kita mengambil ibrah dari setiap kejadian~

  7. Sy dah trima kad raya dari Syuk dan Glory Jane πŸ˜‰ thanks uolss

    Syuk punya ada katun comel kad dlm kad tuuu… sukaaaaa πŸ˜‰

    Glory Jane ; family photo yg menarik…. hepi famili… bila tgok, oooo… ini rupanya cik glory jane kitaaa… πŸ˜€

    1. betul la.. tadi nak komen tapi mcm buat karangan pulak. panjang sangat.. πŸ˜›
      Syuq buat sendiri ke gambar wanita ayu tu? dan wanita itu adalah Syuq ke? πŸ˜‰ siap bagi senarai nama org2 kat sini.. mmg tak kan lupa la nampaknya sampai bila2. hehehe..

      Em, mmg dah tau rupa kak Jane kita (assuming I’m younger :P) sbb kadang2 melawat juga blog Glory Jane. lepas ni, yg lain2 boleh la buat gambar keluarga juga. boleh la saling kenal-mengenal kan ^_^

    2. Saya dah dapat dah poskad dari kak Hazural… Weee,seronoknya.. Rupanya ada dekat dalam peti surat. Tak tahu bila dapat. Saya tak puas hati tadi,saya belek-belek peti surat…. Kaaaannnn,betul ada kat dalam peti surat. Selamat saya belek-belek… First time dapat poskad. Terima kasih kak Hazural πŸ˜€

  8. Salam Ramadhan semua…
    Sy dh receive kad raya dr kak Syuq, kak Jane, kak Hazural dan Alia. Trimasss sbb sudi kasi kad raya and those wishes. I really appreciate it!

    By the way, sy br je pos postcards kat semua td. Harap2 sampai sebelum raya. Sorry sgt2 sbb lambat. Huhuhu

  9. Amboiiiii… masing-masing buat ucapan dah … heheheh tersengih-sengih saya depan laptop ni. Sweet lah semua (^___^) Imaisha, memang saya yg lukis dan selalu gambarkan diri saya macam tu lah.. kecik-kecik orangnya hehe Tapi bila lukis muka kawan saya pun, jadi muka macam tu jugak… lukis muka makcik jiran sebelah pun jadi rupa macam tu jugak ….

    Seronoklah ‘projek kad raya’ kita berjaya… Saya dah mula kumpul sampul raya pula untuk Zura. Zura, kita tukar-tukar koleksi sampul nak? Ke yang lain ada nak join jugak tukar koleksi sampul duit raya?

    1. haha.. sweet kan kita2 ni.. πŸ˜‰ oh, sama la tu Syuq.. saya pun kalau lukis orang, semua nampak serupa je.. hehe..

      Saya dah hantar semua kad raya dan ada juga bagi sampul raya kat Zura. Tapi kalau nak tukar2 sampul tu, saya tak kumpul sbb anak pun tak ada lagi. Adik2 selalu bagi sampul kat mak sbb recycle balik nak bagi kat org lain pulak. Saya pun tak layak nak dpt duit raya lagi sbb dah kerja. Sedih.. huhuhu~

        1. oh, awalnya bercuti πŸ˜‰ cuti raya sampai bila? harap2 jumpa la kad raya saya dlm peti surat bila dah balik ke rumah nanti ye ^_^

    2. Syuk… Welcome to da club πŸ˜‰ bestnya ada gang…. Nnti kita tukar2 ya. Sy mmg slalu tukar2 dgn kwn2 yg seminat πŸ™‚

    1. I couldn’t imagine myself being in their positions. Cekalnya hati mereka di sana :'( moga ganjaran yg terbaik diberi kepada mereka~

    1. Ameen ya Rabbal ‘Alamin~ kebenaran pasti akan tertegak satu hari nanti. moga segala jenis bentuk kezaliman akan terhapus bukan saja di Palestin, tapi di bumi Malaysia yg bertuah ni~

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *