I am back from Italy!

I actually got back on Sunday evening but just got the time to update pictures in Facebook and Instagram. I am also in the middle of writing blog posts about Bologna Children’s Book Fair and Italy soon to be published here.

Italy trip was great and I can’t wait to tell you all about it. In the mean time, here’s a picture of Archidosso village that I visited in Italy.

arci

76 thoughts on “I am back from Italy!

  • April 1, 2014 at 9:36 am
    Permalink

    Salam Emila…selamat kembali ke tanah air…pasti banyak cerita dari Itali yang dibawa pulang :)

    Reply
    • April 2, 2014 at 10:39 pm
      Permalink

      Salam. Terima kasih. Ada banyakcerita. Saya tengah tulis dan akan hantar ke pihak KLM dulu untuk approval.

      Reply
  • April 1, 2014 at 9:44 am
    Permalink

    Tak sabar nak dengar cerita… tak sabar nak rasa berada di Itali dengan membaca tulisan dan menatap gambar-gambar dari K.Em.. (^_^)

    Reply
  • April 1, 2014 at 12:14 pm
    Permalink

    Jaja!!!!!!!!!!!!!
    Surat dari Jaja dah sampai!!!

    Terima kasih… terharu dan sukaaaaaaaa sangat!!!!!

    ????????

    (^_^)

    Reply
  • April 1, 2014 at 1:18 pm
    Permalink

    Bestnya Kak Em! Welcome home sis.. Can’t wait to one more bout Italy :)

    Reply
    • April 2, 2014 at 10:41 pm
      Permalink

      Thank you! Tunggu ya. Masih tengah tulis tapi kena hantar KLM dulu untuk approval.

      Reply
  • April 1, 2014 at 1:18 pm
    Permalink

    oh.. cepatnya syuq… haha… benda tak seberapa… :)

    Reply
  • April 1, 2014 at 1:20 pm
    Permalink

    Lagi xsabar nk tgk sketch Kak Em di Italy… Sure cantik2!

    Reply
  • April 1, 2014 at 1:22 pm
    Permalink

    Jaja..poskad xsempat pos. insyaallah weekend Kak lya poskan.. :)

    Reply
  • April 1, 2014 at 1:28 pm
    Permalink

    that’s ok. poskad kak lya saya dah pos… πŸ˜‰

    Reply
  • April 1, 2014 at 1:44 pm
    Permalink

    Hadiah Jaja tu memang menarik tau!!! (^_^)
    Bila-bila nanti saya ada cenderahati comel2, pasti saya akan ingat untuk kirim pada Jaja juga…

    *** budi yang baik dikenang jua (^___^)
    *** nanti update blog pasal pengalaman di Jepun lagi ya!!

    Reply
  • April 1, 2014 at 2:13 pm
    Permalink

    *** budi yang baik dikenang jua (^___^)
    bagi poskad dari Italy kat saya boleh? hehhehehee

    bab meng”update” blog,,,, hmmmm,,,,,, hmmmmm……..hmmmmmm…….hmmmmmmmmm

    Reply
  • April 1, 2014 at 3:20 pm
    Permalink

    Ehhhh bolehhh (^_^)

    Tapi….. bagi buku dari Itali kat saya juga boleh?

    Hehehehheheheheheheheh

    Haaa… kenapa hmmm..hmmmm?? (soalan dari orang yang tak update-update blog juga)

    Reply
  • April 1, 2014 at 3:30 pm
    Permalink

    ooooooooooooooo…. mana boleh!!!!
    poskad kan banyak kak. em bagi, kongsilah syuq…

    saya ni pemalas men’update’… kena tunggu mambang air bagi semangat.. πŸ˜€

    Reply
    • April 2, 2014 at 10:45 pm
      Permalink

      Meh sini, mambang Emila nak paksa update blog tu….

      Reply
  • April 1, 2014 at 4:00 pm
    Permalink

    Syuq ni suka ngusik Jaja..hehe

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:03 pm
    Permalink

    K.Em…..

    Tengokla Jaja ni… siap minta kat saya pula. Mana aci…
    Nak kena cubit nih!!!!

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:09 pm
    Permalink

    berat saya pikul sorang2, ringan kita pikul sama2 syuq…
    buku tu berat, poskad tu ringan, jadi paham2 ye.. πŸ˜€

    Reply
    • April 1, 2014 at 4:42 pm
      Permalink

      Oooohh siap nak guna pepatah pula…

      Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri..

      Buku kat Jaja, poskad kat saya, lebih baik poskad kat saya hehehehehhehehe

      Reply
    • June 30, 2014 at 11:39 am
      Permalink

      haha.. lawak je.. siap guna peribahasa bagai.. πŸ˜› kemain lagi..

      Reply
  • April 1, 2014 at 4:10 pm
    Permalink

    Kak Em… Ada request..Kak Em buat la entry ttg how to illustrate children book. Kenapa ye bila saya scan lukisan, jadi xsecantik real?

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:12 pm
    Permalink

    Saya eager sgt nk tahu prosedur Kak Em buat buku….:D

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:14 pm
    Permalink

    Nnt Kak Em post byk2 lukisan Italy di blog ni tau… Xsabar nk tgk…

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:16 pm
    Permalink

    Rs excited pulak nk painting…tp aduhhh..byknya keje..

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:19 pm
    Permalink

    Syuq, Jaja, cik cloudy, fara…diam je ni…

    Reply
    • April 8, 2014 at 3:24 pm
      Permalink

      Diam-diam ubi berisi. Kat Italy org tk makan ubi

      Reply
  • April 1, 2014 at 4:22 pm
    Permalink

    ada lagi yang diam… hazural, pena…. πŸ˜€

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:26 pm
    Permalink

    Jom2… Kta meriahkan emilatopi :)

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:33 pm
    Permalink

    Jaja san…anatawa nihongono seito deshitaka?

    Reply
  • April 1, 2014 at 4:44 pm
    Permalink

    Heheheh

    Lya, saja suka-suka usik Jaja ni (^_^)

    Reply
  • April 1, 2014 at 5:02 pm
    Permalink

    Kak Lya, seito? too old to be seito. Pergi sana for seishonen kokan puroguramu.. πŸ˜€

    Reply
  • April 1, 2014 at 5:34 pm
    Permalink

    Watachiwa nihongono seitodeshita ne~

    Reply
  • April 1, 2014 at 5:38 pm
    Permalink

    Seishonen kokan puroguramu imiwanandesuka?

    Reply
  • April 1, 2014 at 8:00 pm
    Permalink

    youth exchange program @ Kizuna(bond) @ volunteer for 11/3

    Reply
  • April 1, 2014 at 9:14 pm
    Permalink

    So~desune~ demo, atarashi kotobane. Haitt… :)

    Reply
  • April 1, 2014 at 9:33 pm
    Permalink

    hehehe.. Lya-san, watashiwa nihongo chotto hanashimase…. malay-go jouzu!!! πŸ˜€

    Reply
  • April 2, 2014 at 12:14 pm
    Permalink

    syuq!!!!!
    mail dah sampai…. hehehe

    poskad cantik…recycle case, pencil, pen & sharpie pun cantikkkkkkkkkkk…

    lukisan pun cantik… hehehe
    terima kasihhhhhhhhhhh
    thank you…..
    arigato,
    tho chee
    xie cee
    salamat

    Reply
    • April 2, 2014 at 4:00 pm
      Permalink

      Alhamdulillah dah sampai…(^_^)

      Sama2!!! Best kan tukar2 hadiah! Sapa lagi yer nak join tukar2? Lya nak? ***wink wink

      Reply
    • April 2, 2014 at 4:02 pm
      Permalink

      Hujan… tapi rumah saya tak da air… catuan. Adussss.. (-__-)

      Reply
  • April 2, 2014 at 6:40 pm
    Permalink

    nanti kalau saya ada stok barang baru.. bolehlah tukar2 lagi.. πŸ˜€

    Reply
    • April 8, 2014 at 3:26 pm
      Permalink

      Farah tk selalu outstation husband selalu la. Haha tu yg bagi goodies org beli Buku, bg Sabun dr India. Tp skrg dia tk jauh jauh, g Sarawak je. Hehehe dulu merata.

      Tp kalau nk tukar Farah curi dia punya okeh

      Reply
  • April 2, 2014 at 8:58 pm
    Permalink

    Jaja…nnt k lya nk join tukar2 Brg jugak…:)

    Reply
  • April 2, 2014 at 9:11 pm
    Permalink

    Kak Lya…. orait….
    pucuk dicita, ulam mendatang…. hehehehe.. πŸ˜€

    Reply
  • April 4, 2014 at 10:09 am
    Permalink

    alhamdulillah kak emi selamat pergi dan kembali. yay

    Reply
  • April 4, 2014 at 10:10 am
    Permalink

    syuq dapat hadiah dari italy yay…tu tak sabar heheheh..miss geng semua..

    Reply
  • April 4, 2014 at 10:11 am
    Permalink

    wohhh syuq tak sabar nk rebut giveaway kak emi nihhhh…

    Reply
  • April 4, 2014 at 10:11 am
    Permalink

    wahhhhhhhhhhhh main tulis-tulis surat buat pakatan ye…heheheheh…kita pos snailmail utk jaja tapi tak tau dh smpai ke tak..poskad cuti cuti malaysia sbb poskad brunei kita tk jumpa lagi (T_T)

    Reply
  • April 4, 2014 at 10:12 am
    Permalink

    mak kita pun dh pandai skodeng FB kak emi, dia cakap mak suka gambo pintu kak emi lukis cantik. hahahaha gmbar tingkap…kikiii…
    agaknya nnt hadiah birthday dia kami beli gmbo pintu tingkap kak emi kot.

    Reply
  • April 4, 2014 at 10:13 am
    Permalink

    taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fara datang bawa perut bulat….

    Reply
  • April 5, 2014 at 2:13 pm
    Permalink

    Kak Em, bila nak update blog… dah lama kami semua tunggu…. πŸ˜€

    Reply
    • April 8, 2014 at 3:28 pm
      Permalink

      Kita pos snailmail dr midvalley

      Reply
      • April 16, 2014 at 1:25 pm
        Permalink

        =[ post office kt temp saya pun mcm probs

        Reply
        • April 16, 2014 at 2:05 pm
          Permalink

          Lya, rasanya bergantung dekat pekerja pos…. snail mail yang kak em hantar sampai kat saya dalam masa 2 bulan lebih padahal selangor ke selangor je….
          tapi snail mail dari syuq sampai kat saya tak sampai seminggu…

          so, saya rasa bergantung kepada pekerja… πŸ˜€

          Reply
          • April 16, 2014 at 2:36 pm
            Permalink

            Lamanya…huhu Nasib la kan… Huhu

            Reply
            • April 16, 2014 at 2:45 pm
              Permalink

              itulah… lama betul menunggu…
              kalau hantar pos biasa memang kena berserah dengan takdir je lah… hehehe πŸ˜€

              Reply
        • April 16, 2014 at 2:08 pm
          Permalink

          kadang2 kena berserah je moga2 dapat pekerja yang bagus uruskan surat2 ni….

          sama jugak dengan pos laju dengan pos ekspress…
          dijanji sampai esok

          tapi..

          kadang2 dijanji sampai esok kalau diuruskan dengan penuh komitmen.. πŸ˜€

          Reply
          • April 16, 2014 at 2:36 pm
            Permalink

            Ye la Jaja…kdg2 beli Brg pun xsampai…pernah satu parcel pakaian saya stuck di mana entah.. Sampai skrg xdpt…aduhh

            Reply
            • April 16, 2014 at 2:39 pm
              Permalink

              sedihnya… tapi beli barang dengan kedai online kan? so maybe there was a mistake with that shop….
              but still u got the track no… unless the shopper gave you the fake no. or maybe something wrong with post office…
              pernah dengar sebelum ni ada orang komplen dekat post office barang tak sampai tapi tak pernah lagi jadi dekat saya….

              barang lambat sampai… selalu kena.. πŸ˜€

              Reply
  • June 19, 2014 at 11:51 pm
    Permalink

    kak emi, nak tips sikit. how to save your money to travel. ini sgt menguji keimanan sy. nak jgk travel but i have no pennies.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>