Apr 1, 2014

I am back from Italy!

I actually got back on Sunday evening but just got the time to update pictures in Facebook and Instagram. I am also in the middle of writing blog posts about Bologna Children’s Book Fair and Italy soon to be published here.

Italy trip was great and I can’t wait to tell you all about it. In the mean time, here’s a picture of Archidosso village that I visited in Italy.

arci

76 Comments

  • Salam Emila…selamat kembali ke tanah air…pasti banyak cerita dari Itali yang dibawa pulang :)

    • Salam. Terima kasih. Ada banyakcerita. Saya tengah tulis dan akan hantar ke pihak KLM dulu untuk approval.

    • Welcome Kak emila :)

  • Tak sabar nak dengar cerita… tak sabar nak rasa berada di Itali dengan membaca tulisan dan menatap gambar-gambar dari K.Em.. (^_^)

  • wah…. K. Em dah balik… :)

  • Jaja!!!!!!!!!!!!!
    Surat dari Jaja dah sampai!!!

    Terima kasih… terharu dan sukaaaaaaaa sangat!!!!!

    ????????

    (^_^)

  • Bestnya Kak Em! Welcome home sis.. Can’t wait to one more bout Italy :)

    • Thank you! Tunggu ya. Masih tengah tulis tapi kena hantar KLM dulu untuk approval.

  • oh.. cepatnya syuq… haha… benda tak seberapa… :)

  • Typo
    Know*

  • Lagi xsabar nk tgk sketch Kak Em di Italy… Sure cantik2!

    • Ada a few sketches. :)

  • Jaja..poskad xsempat pos. insyaallah weekend Kak lya poskan.. :)

  • ^_____^

  • that’s ok. poskad kak lya saya dah pos… ;)

  • Hadiah Jaja tu memang menarik tau!!! (^_^)
    Bila-bila nanti saya ada cenderahati comel2, pasti saya akan ingat untuk kirim pada Jaja juga…

    *** budi yang baik dikenang jua (^___^)
    *** nanti update blog pasal pengalaman di Jepun lagi ya!!

  • *** budi yang baik dikenang jua (^___^)
    bagi poskad dari Italy kat saya boleh? hehhehehee

    bab meng”update” blog,,,, hmmmm,,,,,, hmmmmm……..hmmmmmm…….hmmmmmmmmm

  • Ehhhh bolehhh (^_^)

    Tapi….. bagi buku dari Itali kat saya juga boleh?

    Hehehehheheheheheheheh

    Haaa… kenapa hmmm..hmmmm?? (soalan dari orang yang tak update-update blog juga)

  • ooooooooooooooo…. mana boleh!!!!
    poskad kan banyak kak. em bagi, kongsilah syuq…

    saya ni pemalas men’update’… kena tunggu mambang air bagi semangat.. :D

    • Meh sini, mambang Emila nak paksa update blog tu….

  • Syuq ni suka ngusik Jaja..hehe

  • K.Em…..

    Tengokla Jaja ni… siap minta kat saya pula. Mana aci…
    Nak kena cubit nih!!!!

  • Hahahahahaha….

  • berat saya pikul sorang2, ringan kita pikul sama2 syuq…
    buku tu berat, poskad tu ringan, jadi paham2 ye.. :D

    • Oooohh siap nak guna pepatah pula…

      Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri..

      Buku kat Jaja, poskad kat saya, lebih baik poskad kat saya hehehehehhehehe

    • haha.. lawak je.. siap guna peribahasa bagai.. :P kemain lagi..

  • Kak Em… Ada request..Kak Em buat la entry ttg how to illustrate children book. Kenapa ye bila saya scan lukisan, jadi xsecantik real?

  • Saya eager sgt nk tahu prosedur Kak Em buat buku….:D

  • Nnt Kak Em post byk2 lukisan Italy di blog ni tau… Xsabar nk tgk…

  • Rs excited pulak nk painting…tp aduhhh..byknya keje..

  • wah.. kak Lya, gelak sakan.. :D

  • Syuq, Jaja, cik cloudy, fara…diam je ni…

    • Diam-diam ubi berisi. Kat Italy org tk makan ubi

  • =]

  • ada lagi yang diam… hazural, pena…. :D

  • Jom2… Kta meriahkan emilatopi :)

  • Jaja san…anatawa nihongono seito deshitaka?

  • Heheheh

    Lya, saja suka-suka usik Jaja ni (^_^)

  • Kak Lya, seito? too old to be seito. Pergi sana for seishonen kokan puroguramu.. :D

  • Lya-san, ???

  • Watachiwa nihongono seitodeshita ne~

  • Seishonen kokan puroguramu imiwanandesuka?

  • youth exchange program @ Kizuna(bond) @ volunteer for 11/3

  • So~desune~ demo, atarashi kotobane. Haitt… :)

  • hehehe.. Lya-san, watashiwa nihongo chotto hanashimase…. malay-go jouzu!!! :D

  • syuq!!!!!
    mail dah sampai…. hehehe

    poskad cantik…recycle case, pencil, pen & sharpie pun cantikkkkkkkkkkk…

    lukisan pun cantik… hehehe
    terima kasihhhhhhhhhhh
    thank you…..
    arigato,
    tho chee
    xie cee
    salamat

    • Alhamdulillah dah sampai…(^_^)

      Sama2!!! Best kan tukar2 hadiah! Sapa lagi yer nak join tukar2? Lya nak? ***wink wink

  • Semoga ada hujan hari ni :)

    • Hujan… tapi rumah saya tak da air… catuan. Adussss.. (-__-)

  • nanti kalau saya ada stok barang baru.. bolehlah tukar2 lagi.. :D

    • Farah tk selalu outstation husband selalu la. Haha tu yg bagi goodies org beli Buku, bg Sabun dr India. Tp skrg dia tk jauh jauh, g Sarawak je. Hehehe dulu merata.

      Tp kalau nk tukar Farah curi dia punya okeh

  • Jaja…nnt k lya nk join tukar2 Brg jugak…:)

  • Kak Lya…. orait….
    pucuk dicita, ulam mendatang…. hehehehe.. :D

  • alhamdulillah kak emi selamat pergi dan kembali. yay

  • syuq dapat hadiah dari italy yay…tu tak sabar heheheh..miss geng semua..

  • wohhh syuq tak sabar nk rebut giveaway kak emi nihhhh…

  • wahhhhhhhhhhhh main tulis-tulis surat buat pakatan ye…heheheheh…kita pos snailmail utk jaja tapi tak tau dh smpai ke tak..poskad cuti cuti malaysia sbb poskad brunei kita tk jumpa lagi (T_T)

  • mak kita pun dh pandai skodeng FB kak emi, dia cakap mak suka gambo pintu kak emi lukis cantik. hahahaha gmbar tingkap…kikiii…
    agaknya nnt hadiah birthday dia kami beli gmbo pintu tingkap kak emi kot.

  • taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa fara datang bawa perut bulat….

  • Kak Em, bila nak update blog… dah lama kami semua tunggu…. :D

  • fara, beli je tingkap terus.. :D

  • perut bulat atau perut buncit? hehhehee

    • Bunchlat… Hahaa

      • Vocab baru ni…hehe

  • fara, surat fara belum sampai lagi….

    • Kita pos snailmail dr midvalley

      • =[ post office kt temp saya pun mcm probs

        • Lya, rasanya bergantung dekat pekerja pos…. snail mail yang kak em hantar sampai kat saya dalam masa 2 bulan lebih padahal selangor ke selangor je….
          tapi snail mail dari syuq sampai kat saya tak sampai seminggu…

          so, saya rasa bergantung kepada pekerja… :D

          • Lamanya…huhu Nasib la kan… Huhu

            • itulah… lama betul menunggu…
              kalau hantar pos biasa memang kena berserah dengan takdir je lah… hehehe :D

        • kadang2 kena berserah je moga2 dapat pekerja yang bagus uruskan surat2 ni….

          sama jugak dengan pos laju dengan pos ekspress…
          dijanji sampai esok

          tapi..

          kadang2 dijanji sampai esok kalau diuruskan dengan penuh komitmen.. :D

          • Ye la Jaja…kdg2 beli Brg pun xsampai…pernah satu parcel pakaian saya stuck di mana entah.. Sampai skrg xdpt…aduhh

            • sedihnya… tapi beli barang dengan kedai online kan? so maybe there was a mistake with that shop….
              but still u got the track no… unless the shopper gave you the fake no. or maybe something wrong with post office…
              pernah dengar sebelum ni ada orang komplen dekat post office barang tak sampai tapi tak pernah lagi jadi dekat saya….

              barang lambat sampai… selalu kena.. :D

  • kak emi, nak tips sikit. how to save your money to travel. ini sgt menguji keimanan sy. nak jgk travel but i have no pennies.

Leave a comment

 Copyright Campaign

Yusof Gajah Lingard Literary Agency

Oyez!Books for children

100++ Malaysian Illustrators

Silverfish Books

September & October 2014 Giveaway

I am still figuring out what to give for September. Since I will be going to Frankfurt, I thought I get something from there and combine the giveaways. Sounds fun, huh?

As usual, 3 giveaways for Top 3 except that this time it'll be extra to cover both months.

Sept & Oct 2014 Top Ones