Mar 11, 2014

Work in Progress: travel illustration

Working on the cover of Gaya. Here’s partly of it. I am making a doodle this time, but digitally because it will be easy for me to do amendments later, if any.

wip

30 Comments

  • sis…. saya rasa macam celebrate birthday party kat dalam laut ;) LOL

    • Hehehe ya ke? Jom berenang!

  • Saya tengah siapkan sesuatu utk lekat pada Illustrator Wall… empunya badan belum ada peluang ke sana lagi (^_^)

    • Awesome! Kak Emi hari ni baru nak start sebab dok lukis kerja-kerja yang bertimbun ni.

  • Berenang la kat sini kat rumah kita dekat ngan maritim putrajaya, presint 5. Jom jom…

  • cantik!

  • Baju merah seksi..awwww

    • Hehehe merah seksi!

  • senyap sunyi jer… semua tunggu ujung bulan ke apa? hehe

    • Haha! Tunggu Kak Emi update soon the prizes from Bologna ya!

  • cikawan.hahaha tak larat ooo ujung bulan nk berlari..lari…poskad jaja ni tak pos pos dh tampal setem jaja pi mana semua org…hahaha

  • hahaa.. semua org tgk kumpul tenaga la tu

  • fara… tak kemana pun tapi ada masalah nak taip komen… hehe
    haritu dah send address kat emel fara.. dapat tak?

  • fara… tak kemana pun tapi ada masalah nak taip komen… hehe
    haritu dah send address kat emel fara.. dapat tak?

  • aikss… sekali komen kuar 2x.. wahhhh untung laa… hehe

  • Ehhh dah start tukar-tukar rupanya….! Nak offer jugak lah…

    Siapa nak alatulis dari bahan recycle (mengandungi 2 pen, 2 pensil dan 1 sharperner)? Angkat tangan! hehe

    Reply kat sini je la. Ada 1 set ja ni.. sapa cepat dia dapat (^_^)

  • saya nak!!! hehe.. tapi tak tahu nak bagi tukar dengan apa.. hehehe

  • untungnya sekali je cikcloudy…. sekarang lappy tengah ada masalah…. nak taip komen pun ada banyak karenah birokrasi…. hehehe

  • Haaa…. saya akan hadiahkan pada Jaja (^_^)

    Tak ada balasan pun tak apa.. saja suka2 (^_^) .. nanti email kat saya ya alamat (sesepat@yahoo.com) ….

    • Emel syuq Comel.
      Sesepat.’nasib baik tk sesepit

  • syuq, cek emel ye!!! :)

  • betul betul betul

  • Nite all :)

  • Morning all (^_^)

    • Morning mana mana Cik awan, syuq, hazural ngan penaberkala ni..

  • do you use photoshop or illustrator? for me, i am more comfortable to work with illustrator to illustrate illustrations ;)

    haha to many illustrate-illustration-illustrator words i guess :P

  • do you use photoshop or illustrator? for me, i am more comfortable to work with illustrator to illustrate illustrations ;)

    haha too many illustrate-illustration-illustrator words i guess :P

  • owh? ni lukis pakai komputer apps ke? saya ingat lukis kat kertas je… hihihi. saya memang bab2 IT agak ketinggalan sikit

    • saya pun kurang pandai bab IT ni walaupun kalau kat tmpt keje, saya kira yg paling arif la. tapi kat rumah ke tmpt lain, mmg agak ketinggalan..

Leave a comment

 Check out KLM's deals!
Dina Flying High
 Gaya Travel

 Copyright Campaign

Yusof Gajah Lingard Literary Agency

Oyez!Books for children

100++ Malaysian Illustrators

Silverfish Books

September & October 2014 Giveaway

I am still figuring out what to give for September. Since I will be going to Frankfurt, I thought I get something from there and combine the giveaways. Sounds fun, huh?

As usual, 3 giveaways for Top 3 except that this time it'll be extra to cover both months.

Sept & Oct 2014 Top Ones

Featured links:

Buy my stuff

If you wish to buy any of these, drop me an e-mail: emilayusof@gmail.com. I will reply with the details how to buy.

LPLegendary Princesses of Malaysia By Raman & Emila Yusof RM28 (Add RM10 for WM postage/RM15 EM) 24 pages, 24cm x 30cm ISBN 978-967-0481-09-8

---------------

MMK
My Mother's Kitchen by Emila Yusof RM24 (Add RM10 for WM postage/RM15 EM) 24 pages, 19.5cm x 24cm ISBN 978-967-0481-10-4

------------------

mmg
My Mother's Garden (2nd Edition) by Emila Yusof RM24 (Add RM10 for WM postage/RM15 EM) 24 pages, 19.5cm x 24cm ISBN 978-967-5250-44-6

Buy my cards at GCU

All cards from greetingcarduniverse.com will be shipped from California, USA. Local and international buyers are welcome. Payments can be made via PayPal.


Archives

Categories