Mar 25, 2014

Giveaways for March top 3

I cannot seem to log in from my laptop (this seem to be the problem everytime I am abroad), so here’s a quick update on top three March commenters giveaways from my phone.

First: A book (in Italian language) titled La Gallinella Rossa with autograph of the illustrator.

One great thing about picture book is that you can read the picture without having to understand the text. Of course, you can translate it online if you are up to it.

image

2nd: A book titled Il Sussurro Degli Dei. This book has beautiful illustrations of princesses. It is great for your reference/inspiration if you are trying to build a character or style.

image

3rd: Random collection of bookmarks and postcards from Bologna Bookfair.

I will collect more but these are some of ‘em.

image

So you know what to do. Comment, comment and comment and make sure you are in the top 3. Tally widget is on my sidebar.

See you soon!

155 Comments

  • wah… semua saya nak.. hehe…

  • syuq, hazural, farahana, cikcloudy….. jom mulakan adegan kejar mengejar… :)

  • amboi jaja nk semua tuu.. bg chance la kat saya jugak

  • hahahah kemengahan nk mengejar…jaja poskad dah bubuh setem tapi pejabat pos alamanda tu beralih ke/ tutup. so pi pusat poslaju takkan nk drop snailmail hahaha..nnt kita cari tong pos ye.sorry if tertunggu tunggu

  • hehe… saya memang suka buku.. lagi lagi kalau ada illustrations cantik2… tapi sekarang saya tengah gila kumpul poskad…. tak tahu mana satu yang betul2 menusuk kalbu… kena bermeditasi ni.. :)

  • farahana, tak apa… saya setia menunggu.. :D

  • nice giveaway :D

  • Haaa.. masa kejar mengejar dah tiba!! Jeng, jeng, jeng.. (^_^)

  • Betul tu Jaja, saya pun nak pos hadiah kat Jaja hari Khamis ni… Sorry ye lambat sikit.. tapi InsyaAllah sampai punya (^_^)

  • :)

  • Wowowowww…excited!

  • Jom2… Nak join gak…

  • Jaja.. Kak lya pun suka collect stamp, poskad..buku lagi la. Sanggup tunggu pak samad kat kinokuniya hari jumaat nak amik sign dia.

  • Nak nak nak GA this time…. Suka sgt..

  • absolutely right… i can’t choose.. hehe

  • Kak Lya, wah tekad betul ni..

  • :D

  • TH, let’s grab it.. :D come join us..

  • Kak Lya kumpul poskad ye…. saya ada poskad dari jepun, nak ke? :D

  • Kak Lya, jom jom jom…. jom join geng kejar mengejar kami…
    syuq, farahana, cikcloudy, hazural….

  • bahaya syuq ni ni… kena jaga-jaga semua… :D

    • hehehehe … 4 hari penentu ni … *wink wink

  • Kak Lya, adegan kejar-mengejar kat sini boleh buat akak pening.. hehehe… boleh termuntah.. :D

  • syuq, awak bila nak mula kejar mengejar ni… berdebar say tunggu .. hehehe :D

  • I’ve been alone here for ages… waiting for someone to catch me up.. hehe :D

  • *saya

  • Morning Jaja… Hehehe

  • Kak lya baru je siapkan hubby. Dia gi keje… Bru nk tgk iPad ni..

  • Hehehe..ye la. Bertekad! Dah lama xjoin GA Kak Em.. Kali ni kena fight betul2.. Hehehe

  • Jaja ada poskad jepun? Wow…Kak lya pun ada collection dr jepun. :)

  • Nnt kalau Kak lya gi jejalan, akak cari poskad utk Jaja.. :) insyaallah nk pegi Brunei. Tp sure lg jadi ke tak..huhu hubby bz sgt *sigh*

  • Xsure lagi* typo

  • Aduh..byk je keje. Tp satu start lagi :(

  • Typo lagi.. Tp satu pun xstart lg..

  • Jaja…bagi chance Kak lya dpt 1st GA. Hehehe

  • Eager nk tgk ilustrasi buku tu…hehehe… Love sketching..

  • morning Kak Lya!!

  • wah,, baru siapkan hubby tapi dah siap jadi no.1.. :D

  • jangan dilupa yang lain, syuq tu,, tiba2 je muncul dah jadi top commenter..

  • adalah sikit tapi banyak dah bagi kat orang… got a few left…

  • Kak Lya, seronoknya jalan2… :D

  • Kak Lya,, yang GA tu kena tengok keadaan.. kalau adegan kejar mengejar tak selaju yang bulan lepas… then, I’ll consider it.. :D

    • Haaa.. angin ribut nak datang dah ni…

  • Hehehe…lucu la Jaja ni. Kiut sungguh!

  • Selalu mcm bulan lepas? Macam mana tu..^^

  • bulan lepas saya, syuq dengan fara kejar-mengejar sampai last day of february… komen sampai betul2 pukul 12 pagi… but in the end syuq dapat no. 1… komen pun beratus-ratus.. :D

    • Uhukk.. uhukkk… terbatuk pula… Ada orang sebut nama rupanya (^_^) heheeh

  • Perghhhh…dasyat tu..

  • This time, adik2 bg peluang kt Kak lya pulak lah ye…kihkihkih

  • :D

  • Hehe pengalaman sebenar Jaja tu …
    Kelakar sangat!

  • Wohoooo… gear 1. Vroommm….

  • Yaaa.. ingat daku dalam komen mu.
    –> tema aktiviti kejar mengejar bulan 3

  • Lya, welcome!!
    Abis laa Jaja dah cerita pasal saya ye!! (^_^)
    Keep commenting, ye!

  • hahaha.. syuq.. ku tunggu mu .. :D

  • wah… dah mula dah si syuq ni… kali ni naik apa… bullet train ke? :D

  • Uishhh dah muncul… Menjadi jampi saya rupanya heheheheheh

  • haha…..syuq dah terkenal… :D

  • Glamer la camni.. boleh komen laju-laju lagi heheheheh

  • wah wah wah… dah mula isi minyak tangki penuh ni.. :D

  • haha.. dia dah start nak komen laju2.. kena jaga2 ni…

  • hahaha… zam zam ala kazam…

  • jaga jangan tak jaga… (^_^)

  • ingat daku depan laptopmu :D

  • Uiitt.. naik tikar terbang mana aci …heheheheheh

  • hehe… jangan jaga tepi kain orang sudahlah.. :D

  • syuq ni… nanti malam mesti komen dah beratus-ratus… dah tak larat nak kejar macam bulan lepas.. :D

  • :D Kak Lya pun sama… komen pun beratus-ratus

  • sunyi je bila hazural, fara, cikcloudy tak aktif.. semua mak buyung kena berehat… :D

  • berdebar tunggu syuq pecut keyboard..hehehe

  • “berdebar-debar hati ku berdebar” cuba teka lagu apa?

  • Hehe Jaja ni… bulan masih muda… ada 4 hari lagi. Relax…

  • haha.. syuq ni mest komen seratus 1 hari… :D

  • Hehehe…

  • Hehehe…entah larat entah tidak akak nk kejar korang. Ikut baby dlm perut mummy ni. Heh!

  • la.. kak Lya pun preggy jugak ke?

  • dah boleh join kelab mak buyung ni.. :D

  • haishhhh kite dah ketinggalan jauh laaaaaaaa

  • it’s time to pecuttttt hehe

  • hehehe.. cikcloudy.. sempat lagi nak kejar… ada 4 hari lagi.. :D

  • pecut pakai kuda ke?

  • syuq ni mesti tunggu hari2 terakhir. baru pecut.. :D

  • A,ah Jaja..tu yg ikut time baby merah am ke tak.. Hehe

  • Betul la, kebetulan pula ramai yang nak dapat baby.

  • Jaja kena bagi hadiah top commentor kat Lya.. khas untuk baby baca nanti (^_^)

  • Lepas tu, buku kedua… saya punya hehehe
    —> statement yang buat Jaja tak senang duduk heheh

  • wah wah wah….. panas bontot saya dengar…. hehehe….

  • perjuangan mesti diteruskan…
    tapi poskad2 tu memang cantik..:D
    syuq, kalau dapat poskad tu.. kongsi 2 dengan saya ye.. :D

  • Kak Em, yang no 1 dan no 2 tu bagilah dengan poskad sekali… hehehe :D

  • Haippp.. tak boleh…

  • Kannn… cantikkan poskad tu. Mesti lah saya bagi poskad tu kat Jaja sebab saya dapat buku yang kedua …
    Hihiiiikk

  • hahaha… syuq….. let’s wait…

    • (^_^) mengira hari…

  • Hahaha..tq la adik2 akak yg baik hati ni.. Jaja dgr nasihat syuq tu, 1st bg kat Kak lya. Hehe

  • Jaja…Kak lya dah beli poskad dr Brunei. Tp terlupa pulak letak kt mana..huwaaa

  • Jgn sedey tau Jaja..Kak lya Cuba cari okay dear. ^^ nnt dah jumpa akak mints alamat Jaja. Hehe

  • Hehehe…rezeki Jaja. Dah jumpa.. Nnt bg address kt ilyaalias@yahoo.com okey dik?

  • Sedey pulak dah habis cuti sekolah. Sekejap je cuti. Alahai… Kerja..kerja..kerja..

  • Off to Tanjung Lubang Beach :)

  • Kak Lya, jaja dah email alamat.. :D

  • oihhh laju dah koranggg

  • eh ada kawan baru lah… huhu… hi lya..

  • cikcloudy…. Kak Lya orang lama tapi baru nak merbeut GA untuk bulan ni.. hehehe :D

  • *merebut

  • Hehe…ye la cikcloudy. Salam perkenalan..

  • Time cuti sekolah bolehlah spend byk masa kt page ni.. Selalu usha je, xsempat nk drop komen. Huhu

  • Bila tengok page Kak Em ni terinspirasi sgt. Tp tu la..nk jadi mcm Kak Em kena us aha betul2.. Kan Jaja?

  • Okey Jaja..nnt Kak lya mtk tolong hubby drop di pos opis. Hehehe

  • Jom painting darls…

  • <3

  • Lalalaa..lalala…lalala…

  • owhhh… salam perkenalan lya.. :)

  • eh sorry… kak lya :)

  • Heeee yahhhhhhh… Ehhh dah hari Isnin rupanya…

  • Dah boleh mula pecut ni (^_^)

  • Sebelum mula pecut ni… kena jampi dulu hehehe
    …..tidurlah jaja…
    ….tidurlahhhhhhh

  • Hehe…mcm2 u ols ni..

  • Syuq..buat apa hari ni?

  • Sunyi je….huhu

  • Hehe.. sunyi sikit ye…Jaja dah tertidur tu…hihikkk

    • Lepas maghrib nanti lah sambung sembang

  • Kawasan rumah saya terlibat dengan catuan air.. mencabar jiwa raga…

  • Aduhhh…susah kan kalau xd air..

  • Alhamdulilah tempat saya okey. Lately ni pun hujan…

    • Lya, rumah saya tingkat 1. jenuh bila angkut air..

  • Insyaallah hujan dh mula turun…

  • Hari ni hectic..lepas keja trus g dinner dgn hubby. Ni struggle buat minute meetg. Huwaaaa

  • Haishhhh…knp xappear pun komen ni..

  • Ehem..ehem…ehem…

    • ehem..ehemmm… jaja online tak ni ?

      • tanjung lubang beach? pertama kali dengar… apa yang menarik ya?

  • Lappy Jaja ada probs kot…

  • Appuuuu….tingkat 1? Huhu mmg mencabar..

  • Takde yg best sgt tempat tu syuq. Mcm PD lebih kurang. Tp recently ada company buat drilling dkt dgn pantai.

  • So tepi pantai boleh tgk dah..tu je la. Tp pantai xcantik sbb minyak kan..

  • Bila Kak Em nk blik kn?

  • Huhu..knp la susah nk komen.. Haishhhh

  • Erkk!

  • hoho !! tahniah korang!! xpe2.. april ada.. hehe

  • cikcloudy….. terima kasih… hehehe.. saya tertidur, tak sempat nak rebut no. 1 dengan kak lya

  • Ehehehe…. macam mana boleh tertidur ni Jaja ?

  • hehehe… penat….

  • congrats kak lya, dpt top of the top lg.. hehe

  • tu la jaja kan xtdo mlm, cmne ttdo ni.. hehe

  • jaja tamakkkkkkkkkkkkkkkk hahahaha..

  • nak menang nak menang..Tahniah semua yang menang.. ha ngeri memikirkan saat-saat terkakhir bersaing..taubat tak buat dah kot hahahah..usaha tangga kejayaan kita konsisten aja bulan ini. sambil bg kak emi pening.

  • syuq ucuk tak mandi pun menang juga hahahah..takde air so tumpu komen je kihkihhh

  • dh penat seru-seru hazural dengan penaberkala..takde pun…kehilangan geng la kita ni

  • fara, ye ke taubat tak nak buat?… bulan ni macam ramai je nak buku… hehehe…
    kena bersedia dari segi mental, fizikal dan rohani….. kalau tak nanti stress…. hehehe

  • hazural dengan pena dah lama hilang…. hehehe….

  • Alhamdulilah…

  • jaja: tobat taknak last minute jeee awwww saing tetap saing..

  • hahaha… teingat GA yang lepas… dah macam orang gila… :D

  • how much is the original price for those books?

  • wa… sapa dpt collection postcard & bookmark tu? best nye…

Leave a comment

November 2014 Giveaways

November 2014 Giveaways

Nov 2014 Top Ones

Gin&Jacqie

 Copyright Campaign

Yusof Gajah Lingard Literary Agency

Oyez!Books for children

100++ Malaysian Illustrators

Silverfish Books