Giveaways for March top 3

I cannot seem to log in from my laptop (this seem to be the problem everytime I am abroad), so here’s a quick update on top three March commenters giveaways from my phone.

First: A book (in Italian language) titled La Gallinella Rossa with autograph of the illustrator.

One great thing about picture book is that you can read the picture without having to understand the text. Of course, you can translate it online if you are up to it.

image

2nd: A book titled Il Sussurro Degli Dei. This book has beautiful illustrations of princesses. It is great for your reference/inspiration if you are trying to build a character or style.

image

3rd: Random collection of bookmarks and postcards from Bologna Bookfair.

I will collect more but these are some of ’em.

image

So you know what to do. Comment, comment and comment and make sure you are in the top 3. Tally widget is on my sidebar.

See you soon!

155 thoughts on “Giveaways for March top 3

  • March 25, 2014 at 6:47 am
    Permalink

    syuq, hazural, farahana, cikcloudy….. jom mulakan adegan kejar mengejar… :)

    Reply
  • March 25, 2014 at 8:53 am
    Permalink

    hahahah kemengahan nk mengejar…jaja poskad dah bubuh setem tapi pejabat pos alamanda tu beralih ke/ tutup. so pi pusat poslaju takkan nk drop snailmail hahaha..nnt kita cari tong pos ye.sorry if tertunggu tunggu

    Reply
  • March 25, 2014 at 8:57 am
    Permalink

    hehe… saya memang suka buku.. lagi lagi kalau ada illustrations cantik2… tapi sekarang saya tengah gila kumpul poskad…. tak tahu mana satu yang betul2 menusuk kalbu… kena bermeditasi ni.. :)

    Reply
  • March 25, 2014 at 9:02 am
    Permalink

    farahana, tak apa… saya setia menunggu.. 😀

    Reply
  • March 25, 2014 at 3:28 pm
    Permalink

    Haaa.. masa kejar mengejar dah tiba!! Jeng, jeng, jeng.. (^_^)

    Reply
  • March 25, 2014 at 3:31 pm
    Permalink

    Betul tu Jaja, saya pun nak pos hadiah kat Jaja hari Khamis ni… Sorry ye lambat sikit.. tapi InsyaAllah sampai punya (^_^)

    Reply
  • March 25, 2014 at 5:12 pm
    Permalink

    Jaja.. Kak lya pun suka collect stamp, poskad..buku lagi la. Sanggup tunggu pak samad kat kinokuniya hari jumaat nak amik sign dia.

    Reply
  • March 25, 2014 at 7:19 pm
    Permalink

    Nak nak nak GA this time…. Suka sgt..

    Reply
  • March 25, 2014 at 9:25 pm
    Permalink

    absolutely right… i can’t choose.. hehe

    Reply
  • March 25, 2014 at 9:37 pm
    Permalink

    Kak Lya kumpul poskad ye…. saya ada poskad dari jepun, nak ke? 😀

    Reply
  • March 25, 2014 at 9:41 pm
    Permalink

    Kak Lya, jom jom jom…. jom join geng kejar mengejar kami…
    syuq, farahana, cikcloudy, hazural….

    Reply
  • March 25, 2014 at 9:45 pm
    Permalink

    bahaya syuq ni ni… kena jaga-jaga semua… 😀

    Reply
    • March 27, 2014 at 4:12 pm
      Permalink

      hehehehe … 4 hari penentu ni … *wink wink

      Reply
  • March 25, 2014 at 9:54 pm
    Permalink

    Kak Lya, adegan kejar-mengejar kat sini boleh buat akak pening.. hehehe… boleh termuntah.. 😀

    Reply
  • March 25, 2014 at 9:56 pm
    Permalink

    syuq, awak bila nak mula kejar mengejar ni… berdebar say tunggu .. hehehe 😀

    Reply
  • March 26, 2014 at 12:13 am
    Permalink

    I’ve been alone here for ages… waiting for someone to catch me up.. hehe 😀

    Reply
  • March 26, 2014 at 7:37 am
    Permalink

    Kak lya baru je siapkan hubby. Dia gi keje… Bru nk tgk iPad ni..

    Reply
  • March 26, 2014 at 7:39 am
    Permalink

    Hehehe..ye la. Bertekad! Dah lama xjoin GA Kak Em.. Kali ni kena fight betul2.. Hehehe

    Reply
  • March 26, 2014 at 7:42 am
    Permalink

    Jaja ada poskad jepun? Wow…Kak lya pun ada collection dr jepun. :)

    Reply
  • March 26, 2014 at 7:46 am
    Permalink

    Nnt kalau Kak lya gi jejalan, akak cari poskad utk Jaja.. :) insyaallah nk pegi Brunei. Tp sure lg jadi ke tak..huhu hubby bz sgt *sigh*

    Reply
  • March 26, 2014 at 8:14 am
    Permalink

    Aduh..byk je keje. Tp satu start lagi :(

    Reply
  • March 26, 2014 at 8:16 am
    Permalink

    Typo lagi.. Tp satu pun xstart lg..

    Reply
  • March 26, 2014 at 8:21 am
    Permalink

    Jaja…bagi chance Kak lya dpt 1st GA. Hehehe

    Reply
  • March 26, 2014 at 8:24 am
    Permalink

    Eager nk tgk ilustrasi buku tu…hehehe… Love sketching..

    Reply
  • March 26, 2014 at 9:15 am
    Permalink

    wah,, baru siapkan hubby tapi dah siap jadi no.1.. 😀

    Reply
  • March 26, 2014 at 9:18 am
    Permalink

    jangan dilupa yang lain, syuq tu,, tiba2 je muncul dah jadi top commenter..

    Reply
  • March 26, 2014 at 9:22 am
    Permalink

    adalah sikit tapi banyak dah bagi kat orang… got a few left…

    Reply
  • March 26, 2014 at 9:26 am
    Permalink

    Kak Lya,, yang GA tu kena tengok keadaan.. kalau adegan kejar mengejar tak selaju yang bulan lepas… then, I’ll consider it.. 😀

    Reply
  • March 26, 2014 at 9:38 am
    Permalink

    Hehehe…lucu la Jaja ni. Kiut sungguh!

    Reply
  • March 26, 2014 at 9:41 am
    Permalink

    Selalu mcm bulan lepas? Macam mana tu..^^

    Reply
  • March 26, 2014 at 10:24 am
    Permalink

    bulan lepas saya, syuq dengan fara kejar-mengejar sampai last day of february… komen sampai betul2 pukul 12 pagi… but in the end syuq dapat no. 1… komen pun beratus-ratus.. 😀

    Reply
    • March 27, 2014 at 4:08 pm
      Permalink

      Uhukk.. uhukkk… terbatuk pula… Ada orang sebut nama rupanya (^_^) heheeh

      Reply
  • March 26, 2014 at 5:52 pm
    Permalink

    This time, adik2 bg peluang kt Kak lya pulak lah ye…kihkihkih

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:13 pm
    Permalink

    Hehe pengalaman sebenar Jaja tu …
    Kelakar sangat!

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:22 pm
    Permalink

    Yaaa.. ingat daku dalam komen mu.
    –> tema aktiviti kejar mengejar bulan 3

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:26 pm
    Permalink

    Lya, welcome!!
    Abis laa Jaja dah cerita pasal saya ye!! (^_^)
    Keep commenting, ye!

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:39 pm
    Permalink

    wah… dah mula dah si syuq ni… kali ni naik apa… bullet train ke? 😀

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:39 pm
    Permalink

    Uishhh dah muncul… Menjadi jampi saya rupanya heheheheheh

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:44 pm
    Permalink

    Glamer la camni.. boleh komen laju-laju lagi heheheheh

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:45 pm
    Permalink

    wah wah wah… dah mula isi minyak tangki penuh ni.. 😀

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:49 pm
    Permalink

    haha.. dia dah start nak komen laju2.. kena jaga2 ni…

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:53 pm
    Permalink

    Uiitt.. naik tikar terbang mana aci …heheheheheh

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:55 pm
    Permalink

    hehe… jangan jaga tepi kain orang sudahlah.. 😀

    Reply
  • March 27, 2014 at 4:59 pm
    Permalink

    syuq ni… nanti malam mesti komen dah beratus-ratus… dah tak larat nak kejar macam bulan lepas.. 😀

    Reply
  • March 27, 2014 at 5:02 pm
    Permalink

    😀 Kak Lya pun sama… komen pun beratus-ratus

    Reply
  • March 27, 2014 at 5:03 pm
    Permalink

    sunyi je bila hazural, fara, cikcloudy tak aktif.. semua mak buyung kena berehat… 😀

    Reply
  • March 27, 2014 at 5:06 pm
    Permalink

    berdebar tunggu syuq pecut keyboard..hehehe

    Reply
  • March 27, 2014 at 5:09 pm
    Permalink

    “berdebar-debar hati ku berdebar” cuba teka lagu apa?

    Reply
  • March 27, 2014 at 5:09 pm
    Permalink

    Hehe Jaja ni… bulan masih muda… ada 4 hari lagi. Relax…

    Reply
  • March 27, 2014 at 5:45 pm
    Permalink

    haha.. syuq ni mest komen seratus 1 hari… 😀

    Reply
  • March 27, 2014 at 6:50 pm
    Permalink

    Hehehe…entah larat entah tidak akak nk kejar korang. Ikut baby dlm perut mummy ni. Heh!

    Reply
  • March 27, 2014 at 11:45 pm
    Permalink

    hehehe.. cikcloudy.. sempat lagi nak kejar… ada 4 hari lagi.. 😀

    Reply
  • March 28, 2014 at 5:18 am
    Permalink

    syuq ni mesti tunggu hari2 terakhir. baru pecut.. 😀

    Reply
  • March 28, 2014 at 7:54 am
    Permalink

    A,ah Jaja..tu yg ikut time baby merah am ke tak.. Hehe

    Reply
  • March 28, 2014 at 11:08 am
    Permalink

    Betul la, kebetulan pula ramai yang nak dapat baby.

    Reply
  • March 28, 2014 at 11:09 am
    Permalink

    Jaja kena bagi hadiah top commentor kat Lya.. khas untuk baby baca nanti (^_^)

    Reply
  • March 28, 2014 at 11:11 am
    Permalink

    Lepas tu, buku kedua… saya punya hehehe
    —> statement yang buat Jaja tak senang duduk heheh

    Reply
  • March 28, 2014 at 2:46 pm
    Permalink

    wah wah wah….. panas bontot saya dengar…. hehehe….

    Reply
  • March 28, 2014 at 2:48 pm
    Permalink

    perjuangan mesti diteruskan…
    tapi poskad2 tu memang cantik..:D
    syuq, kalau dapat poskad tu.. kongsi 2 dengan saya ye.. 😀

    Reply
  • March 28, 2014 at 2:51 pm
    Permalink

    Kak Em, yang no 1 dan no 2 tu bagilah dengan poskad sekali… hehehe 😀

    Reply
  • March 28, 2014 at 3:24 pm
    Permalink

    Kannn… cantikkan poskad tu. Mesti lah saya bagi poskad tu kat Jaja sebab saya dapat buku yang kedua …
    Hihiiiikk

    Reply
  • March 29, 2014 at 2:33 pm
    Permalink

    Hahaha..tq la adik2 akak yg baik hati ni.. Jaja dgr nasihat syuq tu, 1st bg kat Kak lya. Hehe

    Reply
  • March 29, 2014 at 2:35 pm
    Permalink

    Jaja…Kak lya dah beli poskad dr Brunei. Tp terlupa pulak letak kt mana..huwaaa

    Reply
  • March 29, 2014 at 2:37 pm
    Permalink

    Jgn sedey tau Jaja..Kak lya Cuba cari okay dear. ^^ nnt dah jumpa akak mints alamat Jaja. Hehe

    Reply
  • March 29, 2014 at 3:07 pm
    Permalink

    Sedey pulak dah habis cuti sekolah. Sekejap je cuti. Alahai… Kerja..kerja..kerja..

    Reply
  • March 29, 2014 at 4:41 pm
    Permalink

    Off to Tanjung Lubang Beach :)

    Reply
  • March 30, 2014 at 7:27 am
    Permalink

    cikcloudy…. Kak Lya orang lama tapi baru nak merbeut GA untuk bulan ni.. hehehe 😀

    Reply
  • March 30, 2014 at 9:58 am
    Permalink

    Hehe…ye la cikcloudy. Salam perkenalan..

    Reply
  • March 30, 2014 at 10:00 am
    Permalink

    Time cuti sekolah bolehlah spend byk masa kt page ni.. Selalu usha je, xsempat nk drop komen. Huhu

    Reply
  • March 30, 2014 at 10:02 am
    Permalink

    Bila tengok page Kak Em ni terinspirasi sgt. Tp tu la..nk jadi mcm Kak Em kena us aha betul2.. Kan Jaja?

    Reply
  • March 30, 2014 at 10:04 am
    Permalink

    Okey Jaja..nnt Kak lya mtk tolong hubby drop di pos opis. Hehehe

    Reply
  • March 30, 2014 at 9:28 pm
    Permalink

    Lalalaa..lalala…lalala…

    Reply
  • March 31, 2014 at 9:56 am
    Permalink

    Heeee yahhhhhhh… Ehhh dah hari Isnin rupanya…

    Reply
  • March 31, 2014 at 9:59 am
    Permalink

    Sebelum mula pecut ni… kena jampi dulu hehehe
    …..tidurlah jaja…
    ….tidurlahhhhhhh

    Reply
  • March 31, 2014 at 5:10 pm
    Permalink

    Hehe.. sunyi sikit ye…Jaja dah tertidur tu…hihikkk

    Reply
  • March 31, 2014 at 5:13 pm
    Permalink

    Kawasan rumah saya terlibat dengan catuan air.. mencabar jiwa raga…

    Reply
  • March 31, 2014 at 8:56 pm
    Permalink

    Aduhhh…susah kan kalau xd air..

    Reply
  • March 31, 2014 at 8:57 pm
    Permalink

    Alhamdulilah tempat saya okey. Lately ni pun hujan…

    Reply
    • March 31, 2014 at 10:00 pm
      Permalink

      Lya, rumah saya tingkat 1. jenuh bila angkut air..

      Reply
  • March 31, 2014 at 8:59 pm
    Permalink

    Insyaallah hujan dh mula turun…

    Reply
  • March 31, 2014 at 9:02 pm
    Permalink

    Hari ni hectic..lepas keja trus g dinner dgn hubby. Ni struggle buat minute meetg. Huwaaaa

    Reply
  • March 31, 2014 at 9:22 pm
    Permalink

    Haishhhh…knp xappear pun komen ni..

    Reply
      • March 31, 2014 at 10:06 pm
        Permalink

        tanjung lubang beach? pertama kali dengar… apa yang menarik ya?

        Reply
  • March 31, 2014 at 10:32 pm
    Permalink

    Lappy Jaja ada probs kot…

    Reply
  • March 31, 2014 at 10:34 pm
    Permalink

    Appuuuu….tingkat 1? Huhu mmg mencabar..

    Reply
  • March 31, 2014 at 10:36 pm
    Permalink

    Takde yg best sgt tempat tu syuq. Mcm PD lebih kurang. Tp recently ada company buat drilling dkt dgn pantai.

    Reply
  • March 31, 2014 at 10:38 pm
    Permalink

    So tepi pantai boleh tgk dah..tu je la. Tp pantai xcantik sbb minyak kan..

    Reply
  • March 31, 2014 at 10:40 pm
    Permalink

    Bila Kak Em nk blik kn?

    Reply
  • March 31, 2014 at 10:42 pm
    Permalink

    Huhu..knp la susah nk komen.. Haishhhh

    Reply
  • April 1, 2014 at 2:09 am
    Permalink

    cikcloudy….. terima kasih… hehehe.. saya tertidur, tak sempat nak rebut no. 1 dengan kak lya

    Reply
  • April 1, 2014 at 8:05 am
    Permalink

    Ehehehe…. macam mana boleh tertidur ni Jaja ?

    Reply
  • April 4, 2014 at 10:15 am
    Permalink

    jaja tamakkkkkkkkkkkkkkkk hahahaha..

    Reply
  • April 4, 2014 at 11:02 am
    Permalink

    nak menang nak menang..Tahniah semua yang menang.. ha ngeri memikirkan saat-saat terkakhir bersaing..taubat tak buat dah kot hahahah..usaha tangga kejayaan kita konsisten aja bulan ini. sambil bg kak emi pening.

    Reply
  • April 4, 2014 at 11:03 am
    Permalink

    syuq ucuk tak mandi pun menang juga hahahah..takde air so tumpu komen je kihkihhh

    Reply
  • April 4, 2014 at 11:04 am
    Permalink

    dh penat seru-seru hazural dengan penaberkala..takde pun…kehilangan geng la kita ni

    Reply
  • April 4, 2014 at 12:06 pm
    Permalink

    fara, ye ke taubat tak nak buat?… bulan ni macam ramai je nak buku… hehehe…
    kena bersedia dari segi mental, fizikal dan rohani….. kalau tak nanti stress…. hehehe

    Reply
  • April 4, 2014 at 12:08 pm
    Permalink

    hazural dengan pena dah lama hilang…. hehehe….

    Reply
  • April 6, 2014 at 11:28 am
    Permalink

    jaja: tobat taknak last minute jeee awwww saing tetap saing..

    Reply
  • April 6, 2014 at 11:53 am
    Permalink

    hahaha… teingat GA yang lepas… dah macam orang gila… 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *