Finally on Post Crossing

Finally on Post Crossing

I have been wanting to join since last year but only today I yesterday I took the effort to join. Sent 4 postcards all to Russia! I want other countries as well but the system chose from the same country. Hmmm….

You may also like

45 Comments

  1. Welcome to postcrossing sis em πŸ˜‰ don’t worry… walaupun 4 poskad ke Germany… tapi sis x semestinya terima balasan 4 poskad dari Germany juga πŸ˜‰

      1. kita akan hantar poskad pada 5 org yg brlainan dan akan terima 5 poskad juga tapi dr org/negara yg berlainan πŸ˜‰ so bukan konsep hantar & terima balasan dari org yg sma laa…. πŸ˜€

      1. hehe.. nasib baik la saya tak pernah dpt request yg mengarut..
        setakat ni, semua masih boleh dipenuhi on official PC.. πŸ˜‰

  2. syuq saya dah 2 bulan join… seronok.. dapat poskad dari jerman, estonia, russia,taiwan & macam2 negara lagi… tapi kena bersabar tunggu la… πŸ˜€

  3. ainur, once your first postcard received by other member, then someone unknown will send you a postcard. it is automatically generated as been set-up by the owner/team at the site… but you also have to consider the time taken for the postcard be processed at the post office center.. sometimes it takes 30 days… πŸ˜€

  4. Teringin tu memang teringin. Tp takut xsempat Jaja. Kak lya ni FB, Instagram, Twitter pun xde. Huhu Jaja dah keje or study?

  5. Kak Lya, kalau tunggu tu depends… ok..as for me, saya start postcrossing bulan 13/1, hantar 4 poskad ke jerman, 1 ke russia, poskad pertama ambil masa 26 hari, then poskad pertama yang saya dapat 24/2….

  6. Kak Lya, postcrossing ni lain…tak perlu hari2 kena log in.. tak macam fb/twitter/insta….
    kalau kita rasa nak hantar poskad, just klik request address…. kalau tak nak, tak payah…. tapi kalau kita nak banyak poskad sampai kat rumah, kita pun kena hantar banyak poskad jugak… it’s like a circle… you get as much as you give..

    1. Give it a try Yukino πŸ™‚ It doesn’t cost much. you can get the cheapest postcard at RM0.50 and the postage/stamp also cost only RM0.50. It’s a perfect hobby! πŸ˜‰

  7. eh, Kak Em pun dah join rupanya. baru tau.. patutla yg lain pun ramai ikut join.. mesti seronok boleh hantar poskad buatan sendiri kat postcrossers around the world πŸ˜€

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *