Bain *

When Bain told me that he and Jia wanted to collect their gifts personally, I didn’t really smell it. But when they dropped by today, I finally know his intention–to meet his old neighbour!!!! He was my neighbour during 1985; we lived in the same lane and his family moved away (not far from my house) in the early 90s. I am so glad that he decided to drop by or  else I still won’t know that Bain is actually Epol; who used to live in the very first house on the lane! What a very small world! I am really glad that Bain decided to come instead of me posting the giveaway to him.

bainFrom left: Bain, Yassin, Jia and Ady (front)

rccI am also glad to finally meet Jia, Bain’s officemate (who ordered a tote from me) and  Ady (Bain’s bestfriend). Jia is 4 months pregnant and Yassin seems to be getting along very well with Jia. They practically read Pokemon’s book together! Hehe! Comel je Jia layan Yassin! Thank you Jia!

Thank you  Bain, Jia and Ady for making the trip to my house! And thank you so much for the delicious Coffee Bean’s Royal Chocolate Cake!

p/s: Cake picture is taken from Coffee Bean‘s website!! I was so excited to meet them that I forgot to snap picture of the actual cake. By the time I remember it was half finished and the chocolate logos were all gone; eaten by Yassin!

1st commentator
Nessa

You may also like

135 Comments

  1. Lucu betul tadi… lepas taip ‘Ya’ I tekan enter. Lepas tu nak tambah komen, tetiba pulak nampak mesej on the pc… ‘Take it easy, you’re typing too fast’… LOL

    1. lol nessa! memang berbaloi!! i tengah tunggu Rimmel London tak sampai sampai lagi ni! I ingat kalau ada lebih, I nak bagi untuk top 3! tapi ini rahsia tau! hehe!

  2. K.emi..thanks sbb sudi terima kedatangan kitaorg..td..siap ade mkn2 lagi…u got nice house….cam x caye je da jumpe k.emi personally..while yassin, he is so adorable& loveable… 🙂

      1. heeee…suke3x (cam upin & ipin)…yer la tuh Khemy..perut boyot…ntah² die pikir cam ni…” Apsal perut kakak ni besar cam tu..perut ibu x besar pn…..mmmmmmm” hehehe… 🙂

  3. Hehe.. akhirnya tercapai jugak hajat si Bain nak jumpa Kak Emila. Dia ada cerita sebelum ni nak bagi surprise kat Kak Emila… hehe.

    Anyway, cake tuh cam sedap je Bain? Untuk Aki takde ke? hehe….

  4. waaahhhh!!!! cepatnyeee kak Emi post kat sini! kak Emi! thank you very² much and sorry sangat² kalau menyusahkan kak Emi je. 🙂 tapi yg paling best hari ni, dapat jumpa kak Emi personally! 😉 Bain memang dah lama nak jumpa kak Emi and borak² dgn kak Emi macam² 🙂 tulaaa….rupa²nya bain ngan kak Emi berjiran dulu (around 1985 till 1991) !!! then kak Emi still remember yg bain,Kak Emi and semua budak² taman situ main nyorok², lari berkeliaran satu kampung! hehe…teringat plak zaman kecik² dulu time tu…huhuuu….bestnye…:)

    1. hahaha siap nyorok dalam longkang lagi kan?? Nyorok belakang rumah Cik Mat la, belakang rumah Cik Piah la dan yang best masa tu akak dah sekolah menengah tapi main nyorok2 dgn budak kecik hehehe!

          1. rumah cik Piah and cik Mah(sebelah umah Bain dulu 🙂 ) yg Bain slalu nyorok. hehe. dgn selambanya masuk rumah jiran, then lari keluar ikut pintu blakang….huhuu…

              1. ooo ye ke? a’ah Wawa namanya. kakak dia, kak Siti pernah ajar Bain tuisyen. pernah kena rotan ngan dia sbab meniru buat homework. hehe 🙂

        1. uish…dasat la u all boley nyorok kt umah org…ni konpom..susah nk carik la…sape yg kene carik..sampai ke sudah ler…keje carik org..but ur childhood sound so interesting 🙂

                  1. Balqis, kalau kena marah…kita keluar je dari rumah tu. kalo tak, kita dok diam² je. buat macam xde apa² yg berlaku. (tu yg sampai nak pengsan member cari kt luar rumah tu….) 🙂

              1. memang best masa kecik² dulu Balqis. mcm² game traditional boleh main. tapi skang, budak² zaman skang dah tak rasa game dulu² lagi dah….:)

                1. betul tu Aki. memang beza betul zaman budak² dulu ngan budak² skang. kadang² terpikir….kesian gak diaorg tak dpt rasa apa yg kita rasa dulu² tu kan. 🙂

          1. mmg konpem tak dapat cari Jia. bain nyorok dlm rumah, sampai sempat minum air, makan biskut…..hahaha….memang best laa time tu! 😉

      1. laaa…kan dah ajak ko smalam. ko keje kt Cyberjaya, payah nak kuar time lunch+”extra lunch hour”….hehe…takpe, next time kita visit kak Emi.:)

      1. belum blog lagi ni….excited tak hilang lagi ni lepas jumpa kak Emi. nanti Bain buat. Seronok sangat ni hantar komen kat sini 🙂 yay! 😉

      2. ya jejak kasih!! ko bila nak ‘jejak kasih’ aku? aku selalu lalu depan rumah kau tapi susah nak singgah takde parking. Selalu visitor parking kat mana, ida?

  5. haha……………..arini….best la….jgn jelessssssssssssss………..
    Kak Emi, lupe lak……
    Happy Everyday…haha……….
    x kn birthday je nk happy kn……
    hari² pn kene happy.
    …huhu

  6. nak choc cake tu cikit.. nampak sedoppppp sangat.. errr… Emi sedang diet.. tak bole makan manyak manyak.. kasi semua kepada saya.. muahahhahahahaa

    1. haha…pandai2 saja kamu ni Kong. hehe…mmg seronok bila ingat balik time tu Kong. adik kak Emi, selalu sgt kena buli ngan dia. hehe…tp bila terkenangkan balik, bain tersengih sorang2 pun ada! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *