Wired – Illustration Friday

wired.jpg

I had a seizure back in 2003, two weeks after giving birth to my son. After two days of coma, the doctors wired up my head with the electroencephalogram (EEG) machine to observe the pattern of my brain’s activity.

You may also like

11 Comments

    1. Tak apa. Kat sini pun boleh cerita. Satu malam tu,dua minggu selepas bersalin, Kak Em tiba-tiba rasa pusing. Not pusing exactly, macam ‘distorted’ pun ada. Pandangan jadi melayang dan terus jatuh. Lepas tu tak sedar apa. Sedar-sedar orang tengah angkat Kak Em masuk kereta, lepas tu jadi sekali lagi. They had to put sudu in my mouth to keep me from biting my tongue. Sampai di emergency area kat hospital, jadi sekali lagi. And next thing I knew, koma dua hari. Doktor pun pelik kenapa lepas dua minggu bersalin, akak tiba-tiba sawan. Tapi bila cek, akak punya darah tinggi dah tahap bahaya, sangat tinggi. Lepas sedar dari koma, akak dirujuk pada doktor pakar saraf; dia prescribed ubat darah tinggi, etc. On another note, my husband masa tu balik pukul 3 pagi from work. Bomoh kata ada ‘benda’ mengikut. Tapi tak tahulah, I think it is more to stress, penat, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *